tiistai 26. heinäkuuta 2016

Aamusali - hyvä sali

Se raastava hetki, kun herätyskello soi aamulla aivan liian aikaisin. Edellisenä iltana olet aktiivisuuspuuskassa päättänyt jaksaa herätä aamusalille ennen töitä. En todella ole aamuihminen. Oikeastaan olisi ideaalista, että kukaan ei puhuisi minulle, tai vaatisi minulta mitään ensimmäiseen puoleen tuntiin. Siispä erityisen palkitsevaa on, kun taistelee itsensä ylös sängystä ylös. Koska tiedän olevani aamukankelo, tiedän, että kaikki anivarhaista lähtöä helpottavat seikat on otettava huomioon; pakattava illalla treenikassi valmiiksi, katsottava mukaan työvaatteet, ja nauttia avomiehen aamulla eteen laittama beroccalasillinen - kyllä se siitä sitten :)

Teen kuntosalilla suurimmaksi osaksi circuit -tyylisiä treenejä. Teen vähän päivän mukaan, mitä huvittaa tehdä, eli millään tavalla tavoitteellista kuntosaleiluni ei ole. Haluan vain pitää yllä jonkinlaista lihaskuntoa ja tukea varsinkin juoksussa ja maastopyöräilyssä tarvittavia lihaksia. Tämän päivän saleilut sisälsi:

* lämmittelyksi 10 min hölkkää juoksumatolla

* burbeehypyt  3 * 25
* vatsalihasliike: linkkuveitsi 5 kg lisäpainolla 3 * 20
* sumokyykyt levypainoilla (yht 25kg) 3 * 25
* vatsalihasliike: polkuliike, eli vastakkaisen polven ja kyynärpään rutistaminen yhteen 3 *25
* kylkiliike kahvakuulalla (8 kg) 3 * 25
* ponnistushypyt korokkeille 3 * 25
* alavatsaliike: selin makuulla jalat ylhäällä, jalkojen nosto pienellä liikkeellä 3 * 20
* vipunostot eteen levypainolla (10 kg) 3 * 10

* loppuveryttelyksi 10 min jolkottelua juoksumatolla


Urheilu on yksi elämäni energisoivimmista asioista. Saan urheilusta erityisen paljon mielihyvää ja endorfiinia. Urheilu on minulle myös keino purkaa tunteita, niin iloja kuin ärsytyksiäkin. Kehoa ravistelevan aggression saa hyvin purettua kunnon juoksulenkillä. Olen miettinyt paljon sitä, kuinka saisin purettua sisälläni vellovaa vihaa. Paras keino, jonka olen tähän mennessä löytänyt, on tavallista nopeampi juoksulenkki kera tilanteeseen sopivan musiikin.

Voimakuvani; juoksu lempipolullani
Saan suurta iloa kokeillessani uusia lajeja. Kirjoitan tänne varmasti jokaisesta tämän hetken suosikista; juoksusta, maastoyöräilystä, suppailusta, spinningistä, uinnista... Laji kun laji, ainakin kokeilen sitä mielelläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti