torstai 28. heinäkuuta 2016

Kesäilta Torisevan luontopolulla

Torisevan rotkojärviksi kutsutaan Virroilla sijaitsevaa kolmea rotkojärveä. Torisevan kalliot ja rotko aukeavat ihastelulle kantatie 66:sta ajaessa. Kohde on kuuluisa korkeista kallioista, järven syvyydestä ja äkkijyrkistä kallioista. Usein olen ohi ajaessa miettinyt miltä tuntuisi seisoa kallioiden päällä ja katsella alas pudotukseen, ihailla järven pintaa etäältä, korkealta. Hetki sitten sain siskoltani kuulla, että kallioiden päällä menee Torisevan luontopolku. Polku on n 6,5 km pitkä. Maasto on hyvinkin vaihtelevaa ja pudotus saattaa paikoin olla jyrkkäkin, n 10 metriä.

Äkkijyrkän kallion äärellä

Kesän alussa päätin, että vaikka olen heinäkuun töissä, se ei tarkoita ettenkö voisi nauttia keskikesästä. Päätin, että työpäivien jälkeen teen kesäisiä asioita ja fiilistelen lämpimiä ilmoja. Siispä päätin eilen lähteä Torisevalle. 27 asteen helteessä pieni patikointi vaati seurakseen Camelbackin circuit juomarepun. Ostin rakon viime kesänä pitkiä juoksulenkkejä varten, ja se on ollut jokaisen euron arvoinen. Sopiva melko pienelle ihmiselle, hihnat saa tarpeeksi kireälle, eikä reppu hölsky juostessakaan. Juoma teki eilen kauppansa, sillä maasto oli vaihtelevaa ja aurinko porotti niskassa. Suosittelen Torisevan luontopolkua, äärettömän kauniit, kansallisnostalgiset maisemat.


1,5 kilometrin päässä kahvimajasta sijaitsi nuotiopaikka ja pieni laituri. Harmitti, kun en ollut ottanut uikkareita mukaan. Pieni virkistävä pulahdus olisi raikastanut kyllä oloa. 

Joskus vielä toteutan haaveeni kallioilla kiipeilyyn. Tiedän, että alueella kiipeillään ja järjestetään kurssejakin - ehkä minäkin joskus vielä osallistun. 

Kaiken kaikkiaan hyvä, reipas ja kaunis kesäilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti